עם הפנים לאולימפיידת ריו שחר צוברי, גולש הרוח הישראלי שזכה במדליית ברונזה, מסכם את הקמפיין הנוכחי, היתרונות והחסורונות שלו בכניסה לאולימפיאדה, העבודה עם שני מאמנים, ומבט לעתיד.
ספר לנו איך נראית ההכנה שלך בישורת האחרונה לקראת האולימפיאדה?
בשלב הזה, 3 שבועות לפני, האימונים הופכים לעצימים יותר. רוב הזמן מתרכז בשעות אימון בים ופחות עבודה בחדר כושר, ובנוסף נחים הרבה!
מאחוריך 3 קמפיינים אולימפיים, כמה מהניסיון שצברת עד עכשיו משחק לטובתך, לעומת הרעננות שמלווה קמפיין ראשון?
אני חושב שכל קמפיין הוא לגופו ומתאפיין בדברים שונים. כן בקמפיין הראשון בבייג’ינג הייתי מאוד רענן עם המון רעב ומוטיבציה אבל גם חסר ניסיון. בקמפיין השני הגעתי קצת עייף בגלל צורת המבחנים. בקמפיין השלישי עכשיו אני מרגיש הרבה יותר בוגר ומנוסה. אני חושב שהניסיון שלי משחק לטותבתי. ובגלל הניסיון הזה אני יודע איך כן לעשות את הדברים איך להישאר רענן עם כוח ומוטיבציה לאורך כל הזמן.
אתה רואה שינוי ביכולות שלך כתוצאה מהשינוי בתזמון המבחנים לעומת הקמפיין הקודם?
אין ספק שישנה חשיבות לסיים את המבחנים יותר מאשר מבקמפין הקודם. הפעם האיגוד ניסה להקפיד על זה למרות שעדיין היו אילוצים עם ביטול אליפות העולם בעומן ואי הודאות לגבי קיום אליפות העולם באילת. למרות כל האילוצים הללו המבחנים הסתיימו בזמן לעומת לונדון שם הכל היה ברגע האחרון זה משמעותי ומשפר את ההכנה בכלליות.
מבחינה אישית וספורטיבית מה השפיע עליך הכי הרבה ב 4 שנים של הקמפיין הנוכחי?
הדבר הכי בולט מבחינתי הוא העבודה עם רפא בלילוס, המאמן שלי. למדתי להעריך אותו הרבה יותר אחרי התקופה שבה החלפתי מאמנים.
שינוי מהותי ומקצועי נוסף שעשיתי הוא העבודה עם מאמן מקצועי שני, קספר באומן (הולנד).
ומה התוצאות של העבודה הספציפית עם קספר?
זה בא לידי ביטוי בעיקר ברוחות החזקות, המהירות שלי השתפרה ואני מרגיש יותר בוח בתנאים האלה. לא משנה איזה רוח יש אני תמיד נמצא שם למעלה בעשירייה הראשונה. אז התוצאה הכללית שלי משתפרת.
מה היתרון הכי גדול שלך לעומת המתחרים באולימפיאדה?
הצד הכי חזק שלי הוא בטקטיקה, אני נחשב לגולש מאוד טקטי בצי. אני לא יודע אם עכשיו בריו זה יבוא לידי ביטוי אבל בגדול, אני גולש מאוד יציב על פני כל התנאים. וזה נותן לי את השקט לחשוב ולבצע מבחינה טקטית את המהלכים. זה עבורי מתפח להצלחה בריו.
מה אתה חושב על ריו עצמה, אך זה כמקום תחרות. ואיך זה בהשוואה לווימוט ובייגינג?
קודם כל זה קיץ, שונה מאוד מהמזג אויר שהיה לנו בוויימוט לפני 4 שנים. אבל מעבר למזג האויר אחד הדברים הבולטים בריו לעומת לונדון וביג’ינג, עבורנו השייטים, הוא שהתחרות התקיימה במקומות מאוד מרוחקים מהעיר המארחת את שאר המשחקים, ועכשיו אנחנו נמצאים בריו בעיר הגדולה כחלק מהכפר האולימפי המרכזי. זו אוירה שונה לגמרי, מאוד כיפית, קורים הרבה דברים מסביב. רק אחרי האולימפיאדה אוכל להגיד לך את ההשפעה של זה עלי.
בנוגע לדור העתיד. כל קיץ התרגלנו למשלחות גדולות מאוד של גולשים צעירים שחוזרים עטורי מדליות והישגים מאליפויות עולם ואירופה לנוער. מה לדעתך המעבר הכון לעשות כדי לשכפל את ההצלחה הזו גם בבוגרים. מה כדאי שידעו ויעשו?
בעיקר קשור להתנהלות. לרוב בנוער מי שמצליח אלה הגולשים המוכשרים. כגולש צעיר כשאתה מגיע לתחרויות הבוגרים אתה מבין שכולם פה מוכשרים. המפתח זה לשלב את הכישרון עם עבודה קשה. כלומר יותר שעות עבודה במים ובחדר כושר. חשובה גם צומת לב לפרטים הקטנים ולאן מתועלת כל העבודה. הישגים בנוער מראים שהגולש הוא כשרוני ובעל פוטנציאל להצלחה, מה שדרוש משם והלאה זו עבודה קשה וזמן. חשוב שלאורך הזמן יראו קו התקדמות ביכולות, לא רק מבחינת תוצאות.
צריך ללמוד מכל עונה ומכל תחרות, להפיק לקחים וליישם באימונים. בדרך זו יכול גולש נוער להשתלב בצמרת העולמית ותוך 4 שנים לשאוף לעשירייה העולמית.
במבט לעתיד, קשה להתעלם מההתפתחות המהירה של ה- FOILING בכל מה שקשור לשייט. מה דעתך לגבי השילוב עם גלישת רוח, האם יש לזה מקום באולימפיאדה?
קשה להגיד, זו מגמה שמתפתחת מהר לרוחב כל ענף השייט. כל הכלים “עולים לאויר” עכשיו. מבחינה תחרותית ולוגיסטית אני חושב שהספורט עדיין נמצא בחיתולים שלו וצריך שיתפתח עוד קצת כדי שיהפוך לאולימפי. קצת קשה לחזות איך יראו תחרויות עתידיות בדגם כזה, בדיוק כמו שהמעבר מהמיסטרל לנילפרייד לא התרחש לפי התחזיות שהיו בזמנו בנוגע למשקל אידיאלי של הגולש.
נראה אותך בטוקיו?
יש סיכוי, אני לא חושב על פרישה ולהפסיק להתחרות. אני בכושר טוב, וכל עוד אני נהנה לגלוש ולנצח אמשיך.
מה לגבי לאימון, יש מעט מאוד גולשי עבר בכירים שנכנסו לתחום האימון ומורגש מחסור ברמות הגבוהות. אתה רואה את עצמך משתלב בתחום?
אני חושב על זה, והעניין מאוד קורץ לי. אחרי ריו אני מאמין שזה יקרה ואני אאמן קצת בארץ. ומשם נראה מה הלאה.
לסיום אתה הולך להשלים השתתפות בשלוש אולימפיאדות רצופות, אף גולש ישראלי לא עשה זאת לפניך. הרבה מאוד זמן להשיאר בטופ בעולמי בענף כ”כ אלתטי, מה משאיר אותך בטופ לאורך 12 שנים של תחרויות ברמה אולימפית?
אני דואג לעשות את הדברים הנכונים, נאמן לעצמי ובעיקר נהנה לגלוש!
ימית סחר הוקמה בשנת 1973, על ידי דורון עזרא ואיתן פרידלנדר.
בתחילת דרכה, עסקה החברה בייצור מוצרים לשימוש ימי, כיום בימית בעיקר עוסקים בייבוא
מוצרים מתחום היאכטות והסירות, גלישת גלים, קייט-סרף , גלישת רוח וביגוד מתאים לפעילויות אלו.
בין היתר משווקת – למועדוני השייט והגלישה, חנויות ואנשים פרטיים.