בפעם הבאה כשתגיעו למים כדי לגלוש, הבינו כי אחת הדרכים בהן ניתן לשפר את רמת הגלישה שלכם, נמצאת ממש מול עיניכם – אלה הידיים שלכם!
פעמים רבות מדי אנו מתעלמים מחשיבות מיקומן של הידיים, שהוא למעשה החיבור בין משב הרוח אשר פועל על המפרש ובין המוח.
משב הרוח פוגע במפרש והידיים הן הראשונות אשר חשות בו ומשדרות מסר למוח להגיב באופן הרצוי, אך אם הידיים אינן ממוקמות נכון על המנור, המידע המועבר מכפות הידיים עלול להיות שגוי, משובש ולגרום לתגובת שרשרת של מאמץ יתר, הופעת יבלות על כפות הידיים, בזבוז מיותר של אנרגיה ואימוץ הרגלי גלישה לא נכונים.
להלן מספר טיפים אשר ישפרו בעליל את רמת הגלישה שלכם ויעזרו לכם להגשים את שאיפותיכם בתחום.
טיפ מס’ 1: אגודלים על גבי המנור
מדוע זה יעיל? שמירת האגודלים כלפי מעלה (ראו תמונה) מונעת יבלות בכפות הידיים. יתרונות נוספים: גולשים בתחילת דרכם נוטים להתנגד ללחץ של המפרש (מתוך חשש של מתחילים) באחיזה מאומצת מידי של המפרש עם הזרועות וכפות הידיים.
אחיזת המנור באחיזה עילית (כאשר האגודלים מונחים על גבי המנור) מעודדת את הגולש ‘להיתלות’ על המנור ולהעביר את משקל גופו למנור וכן משפרת את חוזק האחיזה במנור.
בעודכם אוחזים בצורה זו, תגלו כי הכוח שמפעיל המפרש מועבר באופן בטוח יותר, מצב שממעיט התעייפות של הזרועות ובעיקר של אמות הידיים. אחיזה כזו גם מאפשרת שימוש קל יותר בטרפז וברצועות הרגליים וכן מקלה על ביצוע מהפכים, פעולות המחייבות ‘להיתלות’ על המנור.
טיפ מס’ 2: יד קדמית אחורה כדי לעלות לגלשן
ביצוע של ווטרסטארט (WATER START) אינו חייב להיות חוויה מבעיתה המלווה בסכנת טביעה, במיוחד בתנאים של רוח חלשה, מצב בו אתה והמפרש נאבקים לצוף ולהישאר מעל למים. באמצעות מיקום ידך הקדמית מעט אחורה מהמנח הרגיל שבו הינך רגיל לגלוש, תגרום למפרש להיות ממוקם בזוית גבוהה יותר מעל למים, ולהקל בציפה שלך בנוסף לשחייה נמרצת ומעייפת מתחת למים. כמו כן תגלה שהזוית הגבוהה יותר ביחס לפני המים, בשל מיקום היד הקדמית מעט אחורה, תוסיף כוח למפרש, מה שיקל את העלייה על הגלשן.
טיפ מס’ 3: מפתח אחיזות או מיקום כפות ידיים
1. מתי לאחוז באחיזה קרובה? בהפלגה בקו ישר, עליה לרוח בהפלגה במפנה של רוח צד, פמפום בתנאים של רוח חלשה או תנאי רוח משביים. בשימוש במפרשים גדולים או מפרשים שכוונו עם מתיחה לא מספקת של המותחן התחתון או המותחן האחורי, נדרשת אחיזה מעט רחבה יותר כיוון שמרכז הלחץ הופך להיות יציב פחות.
2. מתי לאחוז אחורה יותר? בשעת ביצוע התחלה מהמים (WATER START), בשעת ביצוע מהפכים, בזמן ביצוע קפיצות, או כל תרגיל הדורש סגירה חזקה של המפרש.
3. מתי להחליק את היד הקדמית קדימה? בשעת הפיכת המפרש בזמן מהפך, בסיבובים אל תוך הרוח או בכל תמרון בו אתה או הגלשן נדרשים להסתובב זה סביב זה.
מאת: גדי רוזנצוויג, מועדון ‘לב הים’
ימית סחר הוקמה בשנת 1973, על ידי דורון עזרא ואיתן פרידלנדר.
בתחילת דרכה, עסקה החברה בייצור מוצרים לשימוש ימי, כיום בימית בעיקר עוסקים בייבוא
מוצרים מתחום היאכטות והסירות, גלישת גלים, קייט-סרף , גלישת רוח וביגוד מתאים לפעילויות אלו.
בין היתר משווקת – למועדוני השייט והגלישה, חנויות ואנשים פרטיים.